LB_logo

Counceling

Zingevingsvragen

Breuklijnen horen bij het leven, ze vragen van ons om stil te staan, te verwerken en op een nieuwe manier betekenis aan het leven te geven. Een dierbare verliezen, afscheid van werk, kinderen op eigen benen, kwetsbaardere gezondheid.

Ik begeleid je in je zoektocht door je uit te nodigen de gevoelens die horen bij je ervaring toe te laten, te verwerken en tot rust te brengen, en door je aanknopingspunten aan te reiken hier zin en betekenis in te vinden om zo een nieuwe levensfase in te gaan.

Helpende relatie

Soms heb je behoefte aan een plek om even de zaken van een afstand te bekijken of tot rust te komen, bij iemand die tijd neemt, bij jouw beleving stilstaat, zonder oordeel probeert te begrijpen hoe het voor jou is en voelt – én die als andere mens echt aanwezig is. Dit is de soort begeleiding en helpende relatie die een persoonsgericht-experiëntiële counselor biedt.

Samen een tijdje op pad, in een afgestemd kader

Als counselor creëer ik steeds op een professionele persoonlijke wijze een aangepast werkkader. Ik stelt mijn levenservaringen en knowhow ter beschikking in functie van jouw behoeften om samen een tijdje op pad te gaan.

Ik bied daarbij een afgebakend, veilig klankbord, dat buiten jouw leefomgeving staat, om de zaken in jouw leven weer op een rijtje te krijgen. Dit kan helpen om moeilijke en vaak emotioneel geladen knooppunten samen te ontwarren – nabij maar ook met de gepaste afstand.

Ik heb geen pasklare oplossing maar ga – zij het in de tijd beperkt – mee op pad met jou, geef eerlijk feedback waar nodig, ondersteun in het gepast omgaan met emoties en help je om je eigen weg (terug) te vinden in de mist.

Daarnaast geef ik heel transparant aan wat ik te bieden heb, en zal het ook aangeven als er andere, meer gepaste zorg of hulp nodig is, of mee op zoek gaan waar je terecht kan. Als counselor ben ik ook in deze zoektocht een betrouwbaar steunpunt.